Rezumatul cv-ului
Să continuăm redactarea unui cv bun, împreună cu Solsib! Așa cum menționam în ultima postare a ghidului, rezumatul cv-ului, arată realizările și calificările profesionale și este mai potrivit să îl folosești, după antet, dacă ești un profesionist și dacă ai multă experiență în domeniul pentru care aplici.
Exemplu de rezumat scris CORECT, pornind de la un un anunț recent de pe site-ul Solisb, al companiei CGS, anunț în limba engleză (German Client Advisor):
Bilingual (fluent in German and English, both written and oral) client advisor, with 3 years of experience in intensive and costumer orientated policies, in outsourcing field. Seeking to be a part of CGS Global Traffic team, helping to implement QC procedures for client’s portfolio and to establish and maintain great client and supplier relationships during the processes. |
Ai șanse mari să fi sunat de HR-ul de la CGS.
Te întrebi de ce este așa de atrăgător rezumatul acesta?
Întâi de toate este foarte specific. Oferă angajatorului o idee clară despre experiența celui care aplică, arătând cum aceasta va ajuta compania să abordeze provocările specifice activității ei.
Mai jos, avem încă un exemplu de rezumat al cv-ului, pe același anunț de angajare.
Exemplu de rezumat scris NEINSPIRAT:
Client advisor responsible with experience in good communication with clients and their suppliers. |
Acesta, în schimb, nu spune mai mult decât sunt „client advisor” și prezintă numai responsabilități generice pe care le au de obicei cei care aplică în acest domeniu. Solsib îți recomandă să nu folosești cuvinte de umplutură în rezumatul cv-ului tău, să îți faci timp să te evaluezi pe tine și locul pentru care aplici și să faci a „match-choice” din prima.
Ne vedem săptămâna viitoare pe solsib.ro pentru continuarea ghidului!